Gümüşhane 1 Şubesi

Hiçbir güç ülkemiz üzerinde hesap yapmasın ve düşünmesin

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu, Hollanda’nın Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermeyişi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konsolosluğa 30 metre kala barbarca durdurarak konsolosluğa girişinin engellemesinin Avrupa’nın ülkemize karşı bilinç altındaki düşüncelerini gün yüzüne çıkardığını söyledi.

“Ses batıdan geliyor”

Hollanda'nın Türk yetkililere karşı çirkin ve ırkçı engellemesini kınadıklarını kaydeden Uncu, “Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Referandum bizi ilgilendirirken ne hikmetse ses batıdan geliyor. Türkiye, iktidarıyla, muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan, Hollanda’dan feveran yükseliyor. En son Hollanda’da yaşananları neresinden tutarsanız tutun, batının ikiyüzlülüğüyle karşılaşırsınız. Popülizm, Avrupa’yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor. Biliyorsunuz; uzun zamandır ‘’Türkiye yalnızlaşıyor’’ nakaratlarıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Türkiye yalnızlaşmıyor. Yeni açılımlarla, kendine alternatifler oluşturuyor. Afrika politikaları ortada. Türkiye, geçmiş yüzyıllarda batı tarafından sömürülen kara kıtaya dönük büyük diplomatik atılımlar yapıyor. Biz biliyoruz ki, Afrika, yeni dünya sistemi için önemli bir bölge. Avrupa, işte bu bölgeden çekilmek zorunda kalacak. Çünkü kendi iç sorunlarıyla uğraşıyor. Sömürü üzerine yükselttikleri refahın sonu göründü. Onun için telaşa kapılıyorlar. Onun için Türkiye’ye karşı bu küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda’nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır” dedi.

Sözde Avrupa demokrasisinin refah üzerine inşa edildiğini, özgürlük, çoğulculuk hep bu mantık üzerine kurulduğunu kaydeden Uncu, “İşte görüyoruz; az bir sallandıkları zaman neler yaptıklarını. Irkçılık yükseliyor, yabancı düşmanlığı kültürlerini şekillendiriyor. Daha doğrusu, güçten azıcık düştüklerinde, kültürel kodlarının derinliklerinde bulunan yabancı düşmanlığı birden ortaya çıkıveriyor” diye konuştu.

“Kimse eski Türkiye özlemi kurmasın”

Ülkemiz, milletimiz, memleketimiz ve İslam dünyası için sorumluluk almaktan hiç kaçınmadıklarını ve kaçınmayacaklarını dile getiren Uncu, şöyle konuştu: “Ulvi bir amaç için bir araya geldik. Bizi bir araya getiren, hepimizi ayağa kaldıran, milletimizin geleceği, ümmetin geleceğidir. Ümmetin geleceği, milletimizin geleceği de güçlü ve Büyük Türkiye olmaktan geçiyor. Yeni Türkiye’de, hainlerin karıştıramayacağı, Avrupa maşalarının ateş olmaya bile cesaret edemeyeceği, ekonomisiyle dosta güven veren, düşmana korku salan bir Türkiye olacağını, bunun yolunun da birlik ve beraberliğimizle siyasi istikrarın sağlanmasından geçtiğini bilmeyen kalmadı. Dünya beşten büyüktür iradesine sahip çıkıyoruz. Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz. Dün aynı çatı atında olduğumuz fakat bugün gönlümüzde canlı yaşayan iklimlere bu iradeyle sesleniyoruz. Maalesef ses uzaklardan Almanya ve Hollanda’dan geliyor. Bu olaylar bizim dışımızda başka Avrupa ülkesinde yapılsaydı Dünya ayağa kalkardı. Evet Avrupa da demokrasi ve insan hakları var... Ama sadece Müslüman olmayanlar için var… İşte bütün mesele bu. Türkiye ayağa kalktı kimse bu millete diz çöktüremez ve bunu aklının ucundan dahi geçiremez. Türkiye artık eski Türkiye değil. Biz Büyük Türkiye diyoruz. Almanya ve Hollanda hala kabul edemiyor. Türkiye prangalarından kurtulmuştur. Kimse eski Türkiye özlemi kurmasın bunu Avrupa böyle bilmeli. Biz binlerce yıllık tarihi olan Müslüman Türk Milleti olarak bütün ihanetlere göğüs germiş bize taş atana gül atmış Fatihlerin, Muratların, Yıldırımların torunlarıyız. Dost elimizi açtık elimizi yumruk yapmadık. Ama tarih tekerrürden ibaretse haçlı kalıntılarına eskiden olduğu gibi her daim hesap sormasını da çok iyi biliriz…”