Gümüşhane 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN'DE MUSA UNCU İLE DEVAM

01 Eylülde başlayıp  -17 Kasımda sona eren 5. Olağan Genel  Kurulumuzda Musa UNCU ve ekibi delegelerin büyük bir  teveccühü ile   yola devam dedi.

Musa UNCU yaptığı konuşmada;Şube kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benimsediği demokrasi ve ahlaki ilkelere yaraşır olgunlukla yapıyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor; başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimize, emek veren başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe ve işyeri temsilcilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi yürekten selamlıyorum.

 

Musa UNCU Şimdi  delegelerimizin özgür iradesinin tecelli edeceği genel kurulumuz, hiç kuşkusuz teşkilatlarımıza yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kazandıracaktır. Bu,bir hizmet yarışıdır. Cefakâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen sizin gibi kıymetli dava arkadaşlarımız sayesinde bu kutlu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Emek ve gayretlerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

UNCU;Bizleri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında tanıştıran, buluşturan, konuşturan,koşuşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Birlikteliğimiz bereketli olsun. Bu yolda olmak kadar, yolu sizlerle omuz omuza yürümektir asıl önemli olan. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlülüğümüzdür.

Musa UNCU;Eğitim-Bir-Sen, medeniyet ve irfan havzamızın tertemiz kaynaklarından beslenen şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve dava arkadaşlarının samimi, fedakâr öncülüğüyle, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla kurulmuştur.

         Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, manevi iklimimizin teminatı hâline getirmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan bu erdem ve iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 27 yılı geride bırakmıştır. Dile kolay; hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesi ile geçen 27 yıl!

         .

        

         UNCU;Eğitim-Bir-Sen’in tarihi,çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Ve yine Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, ilim ve irfan davamızda eğitimde yeni açılımlar, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni kazanımlarla paralellik gösterir. Çünkü kuruluşundan bu yana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün olmuştur. Bütün demokratik hak ve kazanımlarda mücadelemiz, emeğimiz ve imzamız vardır.

.

         Musa UNCU;Eğitim-Bir-Sen  28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durmuş. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara akmış, tankların, tüfeklerin karşısına çıkmıştır.

         .

         Bizim yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir, Türkiye’dir. Biz insanı, inancı, umudu, tarihi, beklentisi, özlemi, öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Bütün bu derinlikleri ve genişlikleri ile Türkiye de bizim gerçeğimizdir.

         Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin derin bilincini, insani hassasiyetlerini, kararlılığını ve azmini harekete geçirmiştir.

         UNCU;Eğitim-Bir-Sen, inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, niyet bozulmayacak, yükseliş durmayacak demektir. Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek demektir.

         Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz.

 

 

 

Değerli dava arkadaşlarım,

         Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem ayrıcalık hem de sorumluluktur.

          Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz.

         Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı, vefakâr ve fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun.    Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler , taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layığıyla temsil etmek için canla başla çalışacağız.          Bu, milletimize, üyelerimize ve tarihe verilmiş olduğumuz  bir sözdür.

         Musa UNCU;Biz Türkiye’nin en yaygın, en kuşatıcı, en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüyüz. Bizim yürüyüşümüz iyilik yapma, kırık kalpleri onarma, oluşturacağımız sinerjiyle yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku, medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalktadır.

         Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum    

         Kongremize mesaj yollayan

Millet Vekilimiz H.Osman AKGÜL’e,AK Parti İl başkanı Celalettin KÖSE’Beye

         Kongremize katılarak bizi yalnız bırakmayan  AK Parti İlçe Başkanı Fahri YALÇIN beye,İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN Beye, Sağlık-Sen Başkanı Yunus YILMAZ Beye,Büro Memur_Sen Başkanım Eyüp AKÇAY Beye,Ben Bir-Sen Başkanım Harun ŞEKER Beye,Onursal Başkanımız Veli AĞAÇ Beye, Köse İlçe Milli Eğitim Müdürüm Kemal GÜL’e,Kelkit İlçe Başkanım Yılmaz Çakıcı’ya, Şiran İlçe Başkanım Gökçen Atmaca’ya, Torul İlçe Başkanım İshak ERGÜN Beye, Köse İlçe Başkanım Hasan GÜLER Beye, Kürtün İlçe Başkanım Muhammed KILIÇ Beye,Gümüşhane Üniversitesi Egitim Bir-Sen Başkanı Osman KARA Hocama,Engelli Memur –Sen Başkanım Çoşkun TUNCER Beye, Memur_Sen Kadın Kolları Başkanım Aynur BİLGİN Hanfendiye,Delegelerimize,İş ve İşyeri Temsilcilerimize, Tüm Üyelerimize ve Basın mensuplarımıza teşekkür ederim.

         Seçim sonucunda Uncu’nun yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu.Başkan Vekili Habib TANIŞ,Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Ertekin ORAL,Toplu Sözleşme ve Mevzuat Başkan Yardımcısı Önder OĞUR,Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Ergin ASLAN,Mali İşler Başkan Yardımcısı Fazlı ŞİMŞEK,Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Orhan KÖSE