Gümüşhane 1 Şubesi

EMEĞE SAYGI, ADALETE DAVET

Gümüşhane Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna giden 5.dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ temasıyla 26 Ağustos 2019 Saat : 12.00'da basın açıklaması gerçekleştirdik.

Fatih parkında bir araya gelen sendika yönetici ve üyelerimiz, ellerinde “Türkiye büyüyorsa ekmeğimiz neden küçülüyor?", "Emek, adalet, refah", "Memura zam sözleşmeliye kadro" yazılı dövizler taşıdı ve “Memuruz, haklıyız, kazanacağız” sloganları attı.

Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu’nun açılış konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Sağlı-Sen Başkan Vekili Alptekin Giresunlu, 81 ilde eşzamanlı olarak emeğe saygı, adalete davet temasıyla sahada olduklarını hatırlattı.

“Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir”

Memur-Sen’in tekliflerinin makul olmasına rağmen kamu işverenin makbul tekliflerle gelmediğinden 5.dönem toplu sözleşme sürecinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını kaydeden Giresunlu, “Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir. Kamu işvereninin Merkez Bankasının gerek beklenti anketinde gerekse kendi tahmininde ifade ettiği rakamların altında kalan tekliflerle gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyor ve algılıyoruz” dedi.

“Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır”

Uyuşmazlık tutanağı düzenlenmeden, bu konuda bağlı sendikalardan hiçbiriyle görüşülmeden ve sanki sendikalar imzadan kaçmışlar gibi tespit tutanağı tutulduğunu ifade eden Giresunlu, “Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devletin hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devlet aygıtının işlemesinin teminatıyız. Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz. Kamu görevlilerinin memnuniyeti milletin memnuniyetidir. Her biri bir sorunun çözümü, bir mağduriyetin giderilmesi anlamına gelen toplam 650 teklifimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Hakem Kurulundan refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlanmasını istiyoruz. Refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz. Elektrik ve doğalgaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pekçok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte bütün bunların dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz. Türkiye varlığının ve güvenliğinin teminatı olan kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce, siyasi özgüvene, politik perspektif ve bilince fazlasıyla sahiptir” diye konuştu.