Gümüşhane 1 Şubesi

MEMUR-SEN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN KURULU TOPLANTISI

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul Memur-Sen ve bağlı sendikaların Gümüşhane teşkilatlarıyla il divan kurulu toplantısında bir araya geldi.

 

Gümüşhane Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram TONBUL, Gümüşhane Memur-Sen İl Temsilcisi Musa UNCU, Memur-Sen Konfederasyonu Gümüşhane Başkanları, il ve ilçe yönetim kurulları ve temsilciliklerinin katılımıyla 17 Eylül 2019 tarihinde Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliğinde gerçekleştirildi.

               Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa UNCU açılış konuşmasında;

“Türkiye'nin en diri, en heyecanlı ve en omurgalı teşkilatıyız. Biz kurulduğumuz günden bu güne kadar hiç kimsenin gücü üzerinde vesayet uygulamadık. Kendi üzerimizde de hiç kimsenin vesayetini kabul etmedik. Her zaman özgün bir duruşumuz, millet adına kaygılı bir anlayışımız, iyiliğin ve kardeşliğin bu ülkede yeşermesi için bir mücadelemiz oldu.

Adaleti herkes için bir teminat bildik. Her zaman mazlum için kol kanat gerdik. Nerede acı ve gözyaşı varsa  ten rengi, inanç rengi olmaz diyerek herkese el uzattık. Hakkın ikamesi için nefes tükettik. Hakikat için bedel ödeyip, çile çektik. Bugün hep birlikte sorumluluğumuzun artarak omuz omuza yürümemiz gereken çok uzun bir yolculuğumuzun olduğunu biliyoruz.

Biz hak, emek ve özgürlük merkezli büyük bir sivil toplum örgütüyüz. Attığımız her adım eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve refahının yükseltilmesine dönüktür.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul;

Gümüşhane’de düzenlenen il divan toplantısına katılarak Memur-Sen’e bağlı sendikaların İl Başkanları ve temsilcilerinden oluşan heyetle bir araya gelen Genel Başkan Tonbul, toplu sözleşme sonrası durum değerlendirmesinde bulundu. Geride bırakılan 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecine 4688 sayılı Kanun’un dar çerçeveli oluşu, zaman ve içerik bakımından yetersiz kalması yönünden eleştirilerde bulunan Tonbul, bundan sonra izlenilmesi gereken yol haritası üzerinde durdu.

 

Teşkilatın değerlendirmelerini ve toplu sözleşmeye ilişkin düşüncelerini dinleyen Genel Başkan Tonbul, hazırlık sürecinden görüşmelerin ilk gününe, ilk tekliften hakem kurulu sürecine ve kararına kadar yaşananları teşkilatla paylaştı.


Konuşmalardan sonra Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa UNCU tarafından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TONBUL’a hediye verildi.